Logo_raad_van_state_logo

Stichting De Ozonlaag wil alsnog toestemming krijgen voor het opzetten van een islamitische school in Den Haag. De stichting stapt daarom deze week naar de Raad van State om de afwijzing van staatssecretaris Dekker aan te vechten. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De Ozonlaag had eerder een aanvraag ingediend voor het stichten van een islamitische school voor middelbaar onderwijs voor mavo, havo en vwo. De school zou zijn gestoeld op zowel islamitische als hindoeïstische grondslag. Het ministerie van onderwijs had de aanvraag goedgekeurd omdat uit berekeningen bleek dat er voldoende potentiële leerlingen zouden zijn. Na protesten van Haagse onderwijsinstellingen, de gemeente, hindoeïstische en islamitische organisaties echter werd de toestemming weer ingetrokken door staatssecretaris Dekker. De partijen geloofden niet dat er draagvlak was voor zo'n gecombineerde school en vermoedden dat De Ozonlaag de Hindoestanen enkel gebruikte om voldoende leerlingpotentieel te bereiken om een school te mogen stichten. Dekker kon zich wel vinden in deze redenatie. Ook het feit dat De Ozonlaag twaalf keer geprobeerd heeft een islamitische school te starten in combinatie met andere (christelijke) geloofsstromingen, pleit niet voor de stichting.
 
Toch is De Ozonlaag het niet eens met de redenatie van Dekker. De stichting vecht het besluit daarom donderdag aan bij de Raad van State.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids