Normal_lucia_rijker__ntr---wim_kluvers_

In DREAM SCHOOL proberen bekende Nederlanders 16 schoolverlaters opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Onder leiding van coach Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde krijgen de jongeren 3 weken les van onder andere Minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, schrijver Abdelkader Benali, profvoetballer John Heitinga en cabaretière Karin Bloemen. Dat meldt NTR.

De jongeren die centraal staan zijn tussen de 16 en 23 jaar en stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Midden in de bosrijke omgeving van Hilversum ligt een klooster dat voor drie weken is omgetoverd tot de DREAM SCHOOL van kickbokster Lucia Rijker. Wekelijks zijn er heftige confrontaties tussen zowel leerlingen en docenten als tussen leerlingen onderling. Diverse maatschappelijk urgente problemen worden pijnlijk zichtbaar.

In Nederland verlaten per jaar ruim 25.000 scholieren voortijdig school. Allemaal jonge mensen die zonder diploma niet aan het werk komen of worden toegelaten bij een vervolgopleiding. Omdat ze geen diploma hebben ziet hun toekomst er niet rooskleurig uit. Laagbetaald werk of een uitkering liggen in het verschiet. In DREAM SCHOOL proberen we het tij te keren en toe te werken naar een toekomst vol uitdaging en ambitie.

In Engeland, waar het programma al succesvol was, is Jamie Oliver de initiator en het gezicht van DREAM SCHOOL. Na het succes in Engeland is er een succesvol seizoen gemaakt in de Verenigde Staten met onder andere 50cent, David Arquette en Oliver Stone.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids