Normal_download__2_

Buitenlandse excursies op middelbare scholen naar steden als Londen, Parijs en Berlijn mogen weer. Steeds meer scholen voegen de bestemmingen weer toe aan hun excursieaanbod, blijkt uit een rondgang onder Brabantse middelbare scholen. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

Veel scholen schrapten in het begin van dit jaar schoolreizen naar steden zoals Parijs en Brussel vanwege de aanslagen in Brussel en de terreurdreiging. Hierbij leietn zij zich veelal leiden door het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken. Momenteel is de situatie weer rustiger. Alleen in Frankrijk is de noodtoestand nog van kracht. Scholen zeggen dat ze zich laten leiden door de actuele situatie en de ontwikkelingen in de gaten blijven houden. 
 
Al jaren is het de gewoonte op middelbare scholen om stedenexcursies aan te bieden in de bovenbouw van het voorgezet onderwijs. Leerlingen kunnen zich aanmelden voor onder andere Brussel, Berlijn, Rome en Praag. Het is een belangrijk onderdeel van het lesprogramma waar veel leerlingen naar uit kijken. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids