Normal_snoep__chocola

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) vindt de gezondheidsstickers, die Mars volgend jaar op vele honderden snoepautomaten gaat plakken een stap vooruit richting een gezonde omgeving voor de jeugd. De verantwoordelijkheid voor het maken van een gezonde keuze ligt echter niet alleen bij de jongeren. Daarom is het belangrijk dat de automaten zélf verleiden tot de gezonde keuze. Dat meldt JOGG.

Mars is één van de ondertekenaars van het 'Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2016-2017'. Dit akkoord wordt door Jongeren Op Gezond Gewicht beheerd en met Mars is de afspraak gemaakt dat op 1 januari 2017 ál hun automaten op middelbare scholen en mbo's voldoen aan de richtlijnen die in het akkoord zijn opgenomen. De merknaam Mars mag niet meer op de automaten staan, er moeten meer gezonde producten aanboden worden en dit gezonde aanbod moet op ooghoogte zichtbaar zijn. Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht: “Mars is ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen. Wij verwachten dan ook dat zij voor het einde van dit jaar voldoen aan de richtlijnen die in dit akkoord zijn opgenomen.”

De Richtlijnen Gezondere Kantines zijn door het Voedingscentrum ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het niveau ‘Zilver’ het is het minimale commitment om het akkoord te kunnen ondertekenen. Ondertekenaars zorgen dat minimaal 60 procent van het zichtbare aanbod bestaat uit betere keuze-producten en dat deze producten een prominente plaats krijgen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids