Normal_7463

VOLENDAM (ANP) - De 15-jarige Imane Mahssan die geen hoofddoek mag dragen op het Don Bosco College in Volendam, wil graag naar een andere school.

Ter oriëntatie nam ze deze week een kijkje op een middelbare school in Edam. Dat heeft haar vader donderdag laten weten.

Het gerechtshof in Amsterdam oordeelde deze maand dat het katholieke Don Bosco College leerlingen mag verbieden een hoofddoek te dragen. De scholiere was naar de rechter gestapt, omdat zij op de school geen hoofddoek op mag.

De Commissie Gelijke Behandeling oordeelde eerder dat de school zich schuldig maakte aan discriminatie op grond van godsdienst. De rechtbank en het hof stelden de school in het gelijk.

Imane bezoekt nu nog het Don Bosco College. Haar vader hoopt dat ze dat blijft doen. ''Het is een goede school en dichter bij huis''. Een definitieve beslissing over de schoolkeuze heeft het gezin nog niet genomen. Ook de rector van het Don Bosco hoopt dat Imane op school blijft. Ze gaat daar volgens hem nu zonder hoofddoek heen.