Normal_7383

AMSTERDAM - In Amsterdam wordt mogelijk een middelbare school op islamitische grondslag gesticht, zo meldt de NOS.

De school zou de opvolger worden van het Islamitisch College Amsterdam (ICA) dat vorig jaar de deuren moest sluiten. Minister Van Bijsterveldt van Onderwijs heeft groen licht gegeven voor de oprichting. Vorig jaar draaide de bewindsvrouw nog de geldkraan dicht van het ICA vanwege de gebrekkige onderwijskwaliteit en het teruglopende aantal leerlingen.

Opvallend is dat een groot deel van het bestuur van de nieuwe school ook werkzaam was bij het ICA. Van de zeven bestuursleden van de de stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam en omstreken waren er vier verbonden aan het ICA.

Het ministerie van Onderwijs benadrukt dat de nieuwe school aan alle wettelijke bepalingen moet voldoen. De stichting wil dat de opvolger van het ICA op 1 augustus 2012 de deuren zal openen. Bij de gemeente Amsterdam is een verzoek voor huisvesting neergelegd.

De nieuwe school zou de tweede middelbare school met islamitische signatuur van Nederland worden. De Ibn Ghaldoun in Rotterdam is na het sluiten van het ICA momenteel nog de enige.

© Nationale Onderwijsgids