Normal_7461

CHIANG MAI - Het Simon Wiesenthalcentrum heeft beklag gedaan bij de leiders van christelijke organisaties in Thailand over de kleding die een groep scholieren droeg tijdens een sportdag in de stad Chiang Mai. De scholieren droegen nazi-uniformen, zwaaiden met een nazi-vlag en brachten de hitlergroet, zo meldt CNN.

Een aantal scholieren was zelfs verkleed als Adolf Hitler, compleet met de kenmerkende snor.

Het Wiesenthalcentrum, dat wereldwijd antisemitisme aan de kaak stelt, stelt de school mede aansprakelijk, want volgens de mensenrechtenorganisatie moest de school wel deelgenoot zijn van de plannen.

De betreffende school plaatste woensdag een excuus op de website. De directeur gaf daarin aan dat de hele school 'diep bedroefd' was over het voorval.

Rabbi Abraham Cooper van het Simon Wiesenthalcentrum wees op het verdriet dat de aanblik van de scholieren gekleed in nazi-kledij moest veroorzaken bij overlevenden van de Holocaust en de slachtoffers van de nazi's.

In de Thaise hoofdstad Bangkok deed zich in 2007 een soortgelijk voorval voor. Toen gingen 200 leerlingen van een school ook gekleed in nazi-uniformen.

© Nationale Onderwijsgids