Logo_download

De Kader Beroepsgerichte Leerweg (KBL) van het Gilde College in Hengelo is onterecht als zwak aangemerkt door de Onderwijsinspectie. Er is verzuimd de beoordeling van 2016 online te zetten, waardoor de school onterecht het label 'zwakke school' kreeg. Dit meldt RTV Oost.

De inspectie geeft in een brief aan het Gilde College aan dat de fout waarschijnlijk ligt in de overdracht van werkzaamheden tussen een vertrekkende medewerker en een collega. Daarbij is het rapport over de KBL-afdeling waarschijnlijk tussen wal en schip geraakt.
 
De foutieve beoordeling is extra zuur omdat de school juist als goed is beoordeeld door de inspectie. Volgens Het Gilde College deed de berichtgeving over de negatieve beoordeling veel stof opwaaien op social media. Naast veel negatieve reacties, waren er veel ouders en leerlingen die de beoordeling als zwakke afdeling totaal niet konden plaatsen. Terecht, blijkt nu.
 
In de brief maakt de Onderwijsinspectie excuses. De school meldt op de website dat "in de mailwisseling met de onderwijsinspectie in Zwolle de afdeling communicatie aangaf dat zij niet van plan is de gemaakte fout te rectificeren".
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids