Normal_wiskunde_formule_schoolbord_leerling

Leerlingen van 4 en 5 vwo uit de regio Overijssel doen op 9 november mee aan de Twentse Wiskunde Estafette. Deelnemers lossen in een team uit hun klas zoveel mogelijk vraagstukken op in een korte tijd. Hoe moeilijker de vraag, hoe meer punten zij krijgen. Dat meldt Universiteit Twente.

De teams bij de Twentse Wiskunde Estafette bestaan uit vier leerlingen. De dag begint met een puzzelronde. Na de lunch start de estafette. Op een groot scorebord wordt bijgehouden wie de meeste vragen inlevert. Of antwoorden goed of fout zijn krijgen deelnemers pas te zien bij de prijsuitreiking.

Leerlingen hoeven niet heel goed te zijn in wiskunde, maar het is wel handig als zij snel kunnen denken en handelen. De Twentse Wiskunde Estafette is bedoeld voor 5 vwo leerlingen, maar 4 vwo’ers die wel van een uitdaging houden doen ook mee. Enkele 4 vwo teams wonnen de estafette in het verleden. Per school doen maximaal vijf teams mee. Voor de begeleidende leraren staan er twee lezingen gepland. Leerlingen en docenten krijgen tevens de kans om de wiskundetentoonstelling Imaginary te bezoeken. Deze tentoonstelling is alleen deze week nog in Twente. De inschrijving voor de Twentse Wiskunde Estafette is inmiddels gesloten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids