Logo_download

De makers en verspreiders van een bangalijst met daarop leerlingen van het Jacob Roelandslyceum in Boxtel zullen hard aangepakt worden. Dit zegt rector Leon Spaan. Welke maatregelen precies worden getroffen, wil hij niet zeggen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Vorige week werd er op de middelbare school een lijst met de namen van elf meisjes verspreid die makkelijk in bed zouden zijn te krijgen. Ook staat er een Arabische tekst op 'Lista banga'. Alle leerlingen en hun ouders of verzorgers hebben een brief ontvangen van de school met uitleg over de ontstane situatie.
 
De rector wil verder niet kwijt of er ook aangifte wordt gedaan tegen de leerlingen. Wel zegt hij dat er zeker gesprekken gevoerd zullen worden met de betreffende leerlingen en hun ouders. Volgens de rector is het bekend om welke leerlingen het gaat.
 
De politie laat weten de zaak in behandeling te hebben door de verhalen van betrokkenen te horen en zo de zaak helder te krijgen. “Aan de hand daarvan kunnen wij zicht krijgen of sprake is van strafbare feiten." 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids