Normal_7108

NEW YORK - Het Vaticaan heeft zich afkeurend uitgelaten over het voornemen om vanaf dit schooljaar seksuele voorlichting op scholen in New York te gaan geven, zo meldt de Volkskrant.

In de Amerikaanse stad wordt dit jaar voor het eerst verplicht voorlichting gegeven aan leerlingen tussen de 11 en 18 jaar. Volgens de invloedrijke columniste Lucetta Scaraffia van L'Osservatore Romano moedigt het beleid 'immoreel gedrag' juist aan. Ook de aartsbisschop van New York is kritisch over de voorlichting.

Op voorspraak van religieuze groeperingen wordt in de voorlichting al aandacht besteed aan kusiheid en seksuele onthouding.

De voorlichting zou vooral nodig zijn voor zwarte leerlingen en latino's. Binnen deze twee groepen is het aantal tienerzwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen schrikbarend hoog.

Volgens het stadsbestuur is de voorlichting nodig omdat de opvoeding van ouders tekortschiet. Scaraffia wijst op soortgelijke voorlichting in het Verenigd Koninkrijk; daar is het aantal zwangerschappen en soa's nauwelijks afgenomen sinds de invoering van verplichte 'seksles'.

© Nationale Onderwijsgids