Normal_euro_geld_betalen__10_

Sinds vorige week kunnen middelbare scholen subsidie aanvragen binnen de nieuwe subsidieronde 2017 van Erasmus+. Internationalisering op meerdere terreinen staat hierin centraal. Dit meldt de VO-raad.

Er kan subsidie worden aangevraagd voor docenten, het aangaan van partnerschappen en beleidsontwikkelingen. Er kan bijvoorbeeld de mogelijkheid geboden worden voor docenten om in het buitenland les te geven. Daarnaast kan een partnerschap met een buitenlandse school aangegaan worden waarin kennis en good practices op het gebied van onderwijs kunnen worden gedeeld. Ook kunnen bijvoorbeeld internationale bijeenkomsten voor jongeren en beleidsmakers worden georganiseerd, ter bevordering van uitwisseling en dialoog. De procedure voor het aanvragen van subsidie vereist een duidelijke visie op internationalisering. 
 
Meer informatie is te vinden op www.erasmusplus.nl. Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. De gedachte erachter is dat mensen zich voortdurend kunnen ontwikkelen door onderwijs, opleidingen en niet-formeel leren: een leven lang leren. Nuffic, het Europees Platform en CINOP voeren als Nederlands Nationaal Agentschap het programma uit.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids