Normal_vuist_ruzie__compfight_

Volgens de ouders van de leerlingen van het vorig jaar gesloten Aloysius College in Den Haag is de sluiting van de school veel te snel gegaan. Dit heeft de honderden leerlingen meer kwaad dan goed gedaan. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Dat bleek gisteren tijdens een hoorzitting over de ondergang van het Aloysius College. Veel ouders hebben in de afgelopen tijd gemerkt dat hun kind veranderde van “nieuwsgierig en leergierig” naar “spijbelend en ongeïnteresseerd”. Zowel op sociaal gebied was het voor de leerlingen lastig, als ook op cognitief niveau. Een kwart van hen bleef het afgelopen jaar zitten. Daarnaast waren ouders ontevreden over de toegezegde ondersteuning van scholen en wethouder. Zij hebben tot nu toe weinig van extra ondersteuning van hun kinderen op de nieuwe scholen gemerkt.
 
De hoorzitting werd op initiatief van de Haagse Stadspartij en de VVD georganiseerd naar aanleiding van de evaluatie van de schoolsluiting door onderwijswethouder Van Engelshoven. De partijen wilden ook informatie van direct betrokkenen. De HSP en VVD nemen de informatie uit de hoorzitting mee in het raadsdebat over de kwestie over enkele weken. 
 
Het Haagse Aloysius College werd al enige tijd met sluiten bedreigd, door geldgebrek en een teruglopend leerlingenaantal. In december 2014 werd een reddingsplan opgesteld dat gefinancierd zou worden door onder meer enkele prominente oud-leerlingen. Een half jaar later bleek het plan niet haalbaar. Na twee vernietigende rapporten van de Onderwijsinspectie over de slechte onderwijskwaliteit en financiële situatie van de school besloot het ministerie van Onderwijs dat het Aloysius zo snel mogelijk dicht moest. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids