Normal_homo_gay

Scholen zouden ertoe verplicht moeten worden om hun leerlingen bij te brengen dat iedere seksuele geaardheid normaal is. Daarvoor pleit de VVD in het conceptverkiezingsprogramma. De partij is van mening dat de aandacht voor seksualiteit in het onderwijs verder moet gaan dan alleen feitelijke kennis over seksualiteit en bepaalde ziektes. Dat meldt Reformatorisch Dagblad.

“Op elke school moeten homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders volledig worden gerespecteerd door leerlingen, docenten en schoolleiding. Toekomstige generaties moeten leren dat iedere seksuele geaardheid normaal is”, aldus de VVD in het conceptverkiezingsprogramma. Als het aan de partij ligt moeten het voortgezet onderwijs en mbo hun leerlingen bijbrengen hoe mensen respectvol met elkaar omgaan, wat grenzen zijn en hoe gevoelens bespreekbaar gemaakt kunnen worden.

Vandaag is het de nationale Coming Out Dag, een dag waarop wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Uit de meest recente cijfers van het Office for National Statistics blijkt dat 3,3 procent van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar in 2015 uit de kast kwam, in tegenstelling tot 2,8 procent in 2014. Waar in 2012 zo'n 76.000 jongeren aangaven zowel op het mannelijke- als het vrouwelijke geslacht te vallen, steeg dit aantal in 2015 tot 133.000. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids