Normal_6550
Het komend schooljaar ontwikkelen 22 scholen in samenwerking met elkaar en het Junior College van de Universiteit Utrecht excellentieprogramma’s voor bètaleerlingen.

Deze middelbare scholen die samenwerken met het Junior College Utrecht (JCU) zijn toegelaten tot het programma Bèta Excellent van het Platform Bèta Techniek. Hiermee hebben alle JCU-partnerscholen die zich voor de subsidie van 20.000 euro hebben aangemeld hun aanvraag toegekend
Foto: Flicker, Eric Fredericks          gekregen.

Het komend schooljaar ontwikkelen de scholen in samenwerking met elkaar en het JCU excellentieprogramma’s voor bètaleerlingen in een of meer leerjaren van vwo en/of havo. In veel gevallen zijn er al activiteiten die ze verder ontwikkelen, variërend van extra opdrachten voor getalenteerde leerlingen tot complete plusklassen die structureel meer uitdaging krijgen. Het JCU coördineert de samenwerking en uitwisseling van ervaringen tussen de docenten die deze projecten gaan ontwikkelen en geven.

Activiteiten voor scholieren bij de universiteit
Daarnaast komen er gemeenschappelijke activiteiten bij de Universiteit Utrecht voor de leerlingen die aan de projecten meedoen. Ook zal het JCU een cursus 'bevorderen van excellentie in de bètavakken' geven aan docenten van de deelnemende scholen.

Bèta Excellent
Bèta Excellent is een programma van het Platform Bèta Techniek en richt zich op het vergroten van het aantal leerlingen met een N-profiel, én op het verbeteren van de prestaties van de getalenteerde bètaleerlingen. Het loopt deels vooruit op het Actieplan Beter Presteren van het ministerie voor OC&W.