Normal_6546

AMSTERDAM (Novum) - Glee moet het na het derde seizoen stellen zonder hoofdrolspelers Lea Michele, Chris Colfer en Cory Monteith. De drie slagen aan het eind van de komende serie voor hun diploma en keren daarna niet meer terug in de muzikale televisieserie.

"Je kunt ze zes jaar in de serie laten spelen, maar dan krijg je kritiek dat je niet realistisch bent", vertelt Glee-bedenker en scriptschrijver Ryan Murphy aan The Hollywood Reporter. Glee draait om een groep jongeren die een koor beginnen op hun school.

"Wij hebben die beslissing genomen en Chris en Lea waren het ermee eens", legt Murphy uit. Hij heeft Cory Monteith nog niet gesproken, maar gaat er naar eigen zeggen van uit dat ook die weet dat Glee voor hem is afgelopen.

"We hebben altijd geweten dat we uiteindelijk zouden slagen", reageert de 24-jarige Michele via Twitter. "Het is allemaal zo gepland en het is goed zo. Hierdoor wordt het derde seizoen fantastisch." Ook steekt ze alle Glee-fans een hart onder de riem. "Jullie zitten voor altijd in mijn hart, ik hou van jullie. Dit is pas het begin."

Naast Michele, Colfer en Monteith neemt nog een aantal andere personages afscheid. Wie dat precies zijn, wordt duidelijk tijdens de eerste aflevering van het derde seizoen.

Glee heeft in de Verenigde Staten al vele prijzen gewonnen, waaronder Emmy Awards, Golden Globes en Teen Choice Awards. De serie wordt in meer dan honderd landen op de buis gebracht, waaronder Nederland.