Normal_6202

Na een succesvolle proef waarbij er drie klassen zijn uitgerust met een iPad en alle docenten gebruik kunnen maken van een iPad, vergroot het Hondsrug College uit Emmen de proef door alle nieuwe brugklasleerlingen met ingang van het nieuwe schooljaar 2011-2012 uit te rusten met een iPad. Dat meldt RTV Drenthe.

De school gaat verder met een project om onderwijs op maat aan te bieden voor de leerlingen. Tevens is gebleken dat er meerdere voordelen zitten aan het werken met een tabletcomputer.

Zo zorgt de digitalisering van leermiddelen voor een lichtere rugtas, kan de iPad goed worden ingezet voor zorgleerlingen en leerlingen met dyslexie, maar ook voor de beter presterende leerlingen ontstaan er eerder mogelijkheden om uitdagende lessen te krijgen. Tevens heeft de school de absentenregistratie gedigitaliseerd via de iPad.

Het Hondsrug College zorgt via een krachtig draadloos netwerk voor internet door alle gebouwen. Zo ontstaat een scala aan mogelijkheden voor docenten en leerlingen.

Er zal alleen een kleine jaarlijkse bijdrage worden gevraagd voor de verzekering van het apparaat. Volgens de planning worden nog voor de zomervakantie de iPad's uitgereikt.