Normal_6176
In juli 2011 gaat het Junior Honours College van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) van start met de Junior Honours College Zomercursus voor getalenteerde leerlingen uit 5 vwo. Het Junior Honours College is een initiatief van de RUG Scholierenacademie en het RUG Honours College.

Het programma van het Junior Honours College geeft een voorproefje op het RUG Honours College voor bachelor- en masterstudenten. Het RUG Honours College biedt sinds enkele jaren de meest getalenteerde en gemotiveerde studenten van de RUG, naast hun primaire studie, een programma dat gericht is op verdieping, verbreding en de ontwikkeling van hun persoonlijke en wetenschappelijke vaardigheden. Het programma van het Junior Honours College is hiervan een afspiegeling.

Breed geïnteresseerd
De zomercursus biedt van alles wat. Alle drie wetenschapsgebieden (alfa, bèta en gamma) komen voorbij. De onderwerpen die aan bod komen zijn divers: van leiderschap en geheugen tot ijsballonnetjes... en worden vanuit verschillende invalshoeken benaderd.

Zowel het Junior Honours College als het RUG Honours College is alleen bedoeld voor scholieren en studenten die breed geïnteresseerd zijn.

Vaardigheden
Naast colleges bevat het programma workshops voor het aanleren van academische vaardigheden, zoals het opstellen van een goede onderzoeksvraag, debatteren en argumenteren.

Net als in het RUG Honours College komen in het programma van het Junior Honours College ook ‘persoonlijke vaardigheden' aan bod. Zo is er een workshop gewijd aan het ‘managen' van de overgang van het scholieren- naar het studentenleven.

Ook is er aandacht voor het maken van keuzes. Immers, als je breed geïnteresseerd bent, betekent dat dat je ook keuzes zult moeten maken en dingen zult moeten laten schieten. Hoe doe je dat en krijg je dan geen spijt?

Klik hier voor meer informatie.