Normal_1024px-college_tour__6543370923_

College Tour zou ook goed werken met middelbare scholieren, vindt Twan Huys, journalist en presentator. Huys wil dat de formule verder uitgebouwd wordt, zodat het programma ook gemaakt kan worden voor middelbare scholieren. In het programma College Tour interviewen studenten onder leiding van Huys een prominente Nederlandse of buitenlandse gast. Dat meldt NU.nl.

In het verleden heeft Huys een keer een College Tour gemaakt voor een middelbare school in Amsterdam. “Weliswaar zonder camera's, maar dat was net zo leuk – zo niet leuker – dan een reguliere uitzending. Ik denk dat er aan de formule niet veel gesleuteld hoeft te worden”, zegt Huys tegen NU.nl. Het is de ambitie van de presentator om het programma voor een doelgroep te maken die niet meer zo vaak naar lineaire televisie kijkt. Dat zou volgens hem ook mogelijk kunnen bij middelbare scholieren.

Gisteren werd bekend dat dit seizoen onder andere Reed Hastings, oprichter en topman van Netflix, cabaretier Jochem Myjer en Chinese kunstenaar Ai Weiwei te gast zijn in College Tour. De reeks begint op 16 september.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids