AMSTERDAM (ANP) - De sociale netwerksite Hyves presenteert tien lessen over veilig gebruik van sociale media. Als het aan Hyves ligt, kun je niet vroeg genoeg leren voorzichtig te zijn op internet. Het lespakket is vooral gericht op scholieren vanaf negen jaar. De lessen zijn vanaf vrijdag gratis te downloaden via de website van Hyves.

Een van de lesonderwerpen is bijvoorbeeld de keuze van een Hyvespseudoniem. ,,Het maakt een behoorlijk verschil of een jong meisje zich 'sexy angel' noemt of dat ze een naam kiest dat bijvoorbeeld meer op haar eigen naam lijkt'', zei een woordvoerster van Hyves. Daarnaast worden volgens haar onder meer chatconversaties besproken. Het lespakket wordt elke drie maanden aangepast op de laatste ontwikkelingen.

Al jaren besteedt Hyves aandacht aan veiligheid van zijn gebruikers. Zo kunnen ze met de knop 'dit is niet OK' ongewenste berichten of profielen melden. Op een aparte pagina vinden ze tips voor veilig hyven. Profielen van de leden onder zestien jaar worden bovendien afgeschermd en zijn standaard alleen voor hun vrienden zichtbaar.