Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Het is een spannende stap voor achtstegroepers om over te gaan naar de middelbare school: nieuwe klasgenoten en andere lesstof. Daarom worden er speciale zomerkampen georganiseerd die de toekomend brugklassers voorbereiden op deze nieuwe levensfase. Dat meldt RTL Nieuws. 

In een speciale vakantieweek gaan de kinderen van acht tot dertien jaar aan de slag met thema's als pesten, vrienden maken en voor jezelf opkomen. De speciale zomerkampen zouden het zelfvertrouwen van onzekere tieners opkrikken zodat ze na de zomer goed kunnen starten. Het kamp is bedoeld voor alle kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken of het spannend vinden om naar de middelbare school te gaan.

De zomerkampen worden georganiseerd door Stichting de Ster. Tijdens het kamp worden mogelijke situaties van de middelbare school nagespeeld. “We bootsen bijvoorbeeld na hoe een leraar de klas verlaat en er vervolgens iemand een propje door de klas gooit. De kinderen krijgen dan de kans om hierop te reageren en daarna gaan we met hen in gesprek over wat er gebeurde en hoe het eventueel anders kan”, vertelt directeur Marieke van den Berg aan RTL Nieuws. Het kamp zou positief bijdragen aan het zelfvertrouwen van de kinderen en gaat sociale problemen en teruggetrokken gedrag tegen, aldus de stichting. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids