Normal_3118408862_7299d90090_b

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is samen met Onderwijs2032 op zoek naar scholieren voor het project Young Reporterz. Binnen het project laten de scholieren zien wat voor “toffe dingen” hun school doet in een filmpje wat ze maken. Dat meldt LAKS.

Voor het project wordt gezocht naar scholen die voorlopen op het gebied van onderwijs. Zo kunnen scholen bijvoorbeeld werken met projecten waarin verschillende vakken samenkomen, is er keuze uit heel veel verschillende vakken of worden de scholieren heel goed voorbereid op hun vervolgopleiding en mogen ze vakken op dat niveau volgen.

De scholieren die aan het project meedoen laten in één dag zien waarom hun school zo bijzonder is. LAKS komt daarvoor langs op de school om een filmpje te maken. De scholieren krijgen eerst een korte training en gaan vervolgens meteen aan de slag. Een groepje van maximaal acht leerlingen gaat in de hele school mensen interviewen en filmen. Deze shots worden uiteindelijk samengevoegd tot een kort filmpje. LAKS zal vervolgens de filmpjes van alle scholen online plaatsen. Scholieren die geïnteresseerd zijn of meer informatie willen kunnen mailen naar info@laks.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids