Normal_6144

Na een ruzie op een school aan de Henriette Roland Holstlaan in Rijswijk hield de politie maandagmiddag twee meisjes (15 en 16 jaar) en een 14-jarige jongen aan, zo meldt de politie.

Bij de ruzie werd een mes getrokken en raakte een 14-jarige jongen gewond. Hij liep een snijwond op aan zijn hoofd.

Vermoedelijk ontstond de ruzie tussen één van de aangehouden meisjes en het slachtoffer. Zij belde vervolgens de 14-jarige jongen, om haar te komen helpen. Tussen de jongen en het slachtoffer ontstond vervolgens een schermutseling, waarbij de verdachte een mes trok.

Het slachtoffer liep in ieder geval een snijwond op aan zijn hoofd. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, om te onderzoeken of er sprake is van nog meer letsel.

Direct na de ruzie werd de politie gewaarschuwd. Die startte een onderzoek in en om de school. Al snel werden de drie verdachten (uit Den Haag) aangehouden. Zij worden momenteel verhoord. De twee meisjes zijn - evenals het slachtoffer - leerlingen van de school. De mannelijke verdachte zit niet op de school.

Omdat de ruzie tijdens de pauze plaatsvond, waren veel leerlingen getuige. Ook zij worden gehoord om de exacte toedracht van het incident te kunnen achterhalen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.