Normal_5880

Vrijdag 13 mei opende Olympisch kampioene Nicolien Sauerbreij de schoolsportdag van de Amsterdamse Openlucht School in het Olympisch Stadion . Komend seizoen beleven zo'n 12.000 scholieren uit het basis- en middelbaar onderwijs hun schoolsportdag op deze historische grond.

De schoolsportdag maakt deel uit van een breder aanbod voor scholen: jongeren inspireren en enthousiasmeren voor sport én voor het Olympische gedachtengoed is de doelstelling.

Een Olympische sportdag, een educatieve rondleiding, een bezoek aan de interactieve Olympic Experience, spreekbeurtpakketten en uitgebreid Olympisch lesmateriaal voor op school behoren tot de vele mogelijkheden.

Met steun van Dienst Maatschappelijke ontwikkeling van de Gemeente, geldt voor de onderwijsinstellingen in de hoofdstad zelfs een speciaal tarief voor het organiseren van een sportdag in het historische stadion.

De sportdagen zijn populair bij zowel basis- als voortgezet onderwijs; de beschikbare dagen zijn inmiddels door 21 scholen volgeboekt voor komend seizoen. In totaal nemen ruim 12.000 Amsterdamse scholieren deel aan zo'n sportdag. De scholen kunnen zelf hun eigen sportdag organiseren, of een arrangement afnemen met voorbereidende lessen voor op school, een draaiboek en materialen voor de sportdag zelf.

Demie Maätita, docent Lichamelijke Opvoeding van het Mediacollega uit Amsterdam: "sinds 2005 organiseren wij jaarlijks onze atletieksportdagen in het Olympisch Stadion mede vanwege de entourage en sfeer. Het spreekt onze leerlingen en docenten ook bijzonder aan om in zo'n groots historisch stadion te mogen sporten!"

In dit pre-Olympische jaar staan er in het Olympisch Stadion nog een aantal speciale evenementen voor scholieren op het programma: de Koala Games voor scholieren uit het speciaal onderwijs, Mission Olympic voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en de Open dag van de Johan Cruyff Foundation voor jongeren met én zonder beperking.

Rondom de NK atletiek en de Marathon van Amsterdam vinden eveneens speciale (naschoolse) jeugdactiviteiten plaats.