Normal_5907

(Novum) - PVV-leider Geert Wilders heeft zijn bijdrage aan het Verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer donderdag opgedragen aan het Don Bosco College in Volendam. Deze katholieke school verbood een leerlinge om een hoofddoekje te dragen. De rechter stelde de school in het gelijk. Wilders noemt de school 'de helden van vandaag'.

"In een tijd waarin idealisme niet meer bestaat zie ik een lichtpuntje in het dorp Volendam", begon hij zijn bijdrage aan het debat. Het Don Bosco College is volgens hem 'een school die moedig standhoud tegen de stormram van de islam, beter bekend als de Commissie Gelijke Behandeling'.

Die oordeelde dat de katholieke school het meisje ten onrechte heeft verboden om tijdens de les een hoofddoek te dragen. De school besloot toch het verbod te handhaven en haalde zijn gelijk bij de rechter. Volgens Wilders probeert de Commissie Gelijke Behandeling Nederland 'te vernederen door iedereen een hoofddoekje aan te smeren'.

Rector van het Don Bosco College Gerard Dekker heeft gemengde gevoelens bij de lovende woorden van Wilders. "Het is fijn om steun te krijgen, maar deze kwestie was voor ons nooit een politieke zaak. Wij zijn met onderwijs bezig, niet met de strijd tegen de islam", zegt hij in een reactie. "Wilders is een politicus, en ik begrijp dat deze kwestie in zijn straatje valt. Maar ik ben geen warm voorstander van het gedachtegoed van zijn partij, en zal dat ook nooit worden."