Logo_inspectie_van_het_onderwijs_logo_goed

De Inspectie van het Onderwijs publiceert elke maand een overzicht van de zeer zwakke scholen en afdelingen voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs, expertisecentra en voortgezet onderwijs. In het voortgezet onderwijs staat alleen nog het Aloysius College op de lijst. De inspectie publiceert daarnaast ook een lijst van mbo-opleidingen van onvoldoende kwaliteit. Dat meldt de Onderwijsinspectie.

Op de lijst staan scholen, afdelingen van scholen of onderwijskundige eenheden die vanaf januari 2003 door de inspectie als zeer zwak zijn beoordeeld. Een school of afdeling wordt aan dit overzicht toegevoegd wanneer de inspectie de school of afdeling als zeer zwak heeft beoordeeld, het inspectierapport van het kwaliteitsonderzoek vastgesteld is en het op internet geplaatst is. De huidige lijsten geeft de stand van zaken weer per 1 juli 2016. De lijst wordt in september 2016 weer geactualiseerd.

Overzicht zeer zwakke basisscholen
Overzicht zeer zwakke afdelingen voortgezet onderwijs
Overzicht zeer zwakke scholen (voortgezet) speciaal onderwijs

Op 1 juli zijn er 10 zeer zwakke mbo-opleidingen. Daarnaast zijn er op het overzicht 90 mbo-opleidingen opgenomen waarvan de examinering onder de maat is. De volgende actualisatie voor de mbo-opleidingen vindt plaats in augustus 2016. 

Overzicht regionale opleidingscentra
Overzicht niet bekostigde instellingen met een licentie voor mbo-opleidingen
Overzicht agrarische onderwijscentra

© Nationale Onderwijsgids