Normal_5573
Het  heeft het aanbod Woordtrainers in de App Store uitgebreid. Naast Woordtrainers Engels zijn er nu ook Woordtrainers voor Duits en Frans beschikbaar. Er zijn nu in totaal negen gratis Woordtrainer Apps beschikbaar.

 De uitbreiding van het aanbod is een reactie op eerdere enthousiaste feedback van leerlingen en docenten op de Woordtrainer Apps voor het vak Engels. De bestaande Woordtrainer Apps voor het vak Engels zijn geüpdatet.

Voorbereiding op het eindexamen
De Apps richten zich op leerlingen in het voortgezet onderwijs die zich gaan voorbereiden op hun eindexamen Engels, Duits en/of Frans. In de Apps staan alle woorden die leerlingen moeten kennen voor hun eindexamen.

Leerlingen hoeven niet door te klikken naar een website voor extra materiaal. Leerlingen kunnen oefenen met de betekenis of schrijfwijze van woorden. Daarnaast kan de leerling de uitspraken van alle woorden beluisteren en krijgt hij feedback op zijn antwoorden.

De Apps sluiten aan bij de moderne leersituaties van leerlingen die overal en altijd – thuis, op school of onderweg – bij de lesstof moeten kunnen. Steeds meer leerlingen hebben de beschikking over een iPod touch, iPhone of iPad waarop ze de Woordtrainers kunnen raadplegen.

Een bijdrage aan betere leerresultaten

Malmberg heeft ruime ervaring in de ontwikkeling van moderne digitale leermiddelen. Hans Prins, uitgeefmanager: ”We hebben vorig jaar van veel leerlingen gehoord dat ze zich dankzij de Woordtrainer Apps voor het vak Engels extra goed om hun examen konden voorbereiden.

Door het uitbreiden van het aanbod kan elk leerling met een iPod touch, iPhone of iPad zich op deze manier voorbereiden op het examen. Malmberg kan op basis van de uitbreiding van het aanbod nog beter achterhalen welke bijdrage de Apps leveren aan betere leerresultaten. Afhankelijk van de toegevoegde waarde bekijken we of het zinvol is om het aanbod uit te breiden naar andere platformen en andere vakken.”

Internationale erkenning
De Woordtrainer Apps zijn genomineerd voor de Europese Comenius-EduMedia-Awards 2011 door het Europese ‘Gesellschaft für Pädagogik und Information e.V.’ (GPI) dat gevestigd is in Berlijn. De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan vooruitstrevende multimediale onderwijsproducten. Op 24 juni vindt in Berlijn de prijsuitreiking plaats.