Normal_5527

De nieuwe lichting scholieren begint op 16 Mei weer aan de gevreesde eindexamens. Deze leerlingen maken deel uit van de ‘net-generatie', een generatie die is opgegroeid met youtube en sociale netwerken en schreeuwt om aandacht op het gebied van onderwijs.

Het deze maand officiëel gelanceerde onderwijsplatform StudyFlow is volgens studenten Edo, Tom en Philippe hét antwoord op deze ongeduldige en snelle generatie.

Onderwijsplatform voor een net-generatie
StudyFlow is een online applicatie die leerlingen helpt bij het oefenen van hun eindexamens en het analyseren van zwakke en sterke punten. Volgens de drie studenten is het echter veel meer dan dat.

Edo van Royen: "Dit is ons eerste baby-stapje in dit gebied, er is nog zo ontzettend veel te verbeteren in het onderwijs. De komende jaren willen we ons vol gaan inzetten om een frisse wind door het onderwijs heen te blazen."

Onverwacht succes
Begin April werd stilletjes de website geopend om de eerste gebruikersreacties te meten. Na een paar dagen werd het concept zo snel verspreid dat de site bijna uit de lucht ging door overbelasting.

Tom van Vooren: "Bizar, van de ene op de andere dag hadden we plotseling 3000 actieve gebruikers. En we zijn nog volop aan het ontwikkelen."

Jonge ondernemers
StudyFlow is een iniatief van de 22-jarige Edo van Royen, de 21-jarige Philippe Taminiau en de 20-jarige Tom van Vooren.

Philippe Taminiau: "We willen educatieve uitgeverijen gaan helpen hun lesmethodes te digitaliseren. Achter ons hebben we een waanzinnig team en we staan werkelijk te trappelen om te bouwen aan de toekomst van het onderwijs. Welke uitgever durft deze uitdaging als eerste met ons aan te gaan en wordt pionier in het digitale onderwijs?"