Normal_vakcollege_vmbo_mbo

Vandaag start het Jet-Net Cluster Zuid-Limburg. Negen bedrijven, 10 partners en 11 scholen in Zuid-Limburg bundelen hun krachten binnen Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. Jet-Net geeft jongeren een reëel beeld van bèta en technologie en draagt zo bij aan toekomstig hoogwaardig opgeleid technisch personeel in de regio Zuid-Limburg. Dit meldt Jet-Net.

Het Jet-Net Cluster Zuid-Limburg is het eerste cluster in Nederland waar bedrijven concreet samenwerken en een zo gevarieerd mogelijk programma aan scholieren aanbieden. Voorheen stemde ieder bedrijf afzonderlijk zijn onderwijsactiviteiten af op de wensen van individuele scholen. Door de programma’s te clusteren kunnen naast multinationals ook MKB-bedrijven een actievere bijdrage leveren aan de regionale samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en kunnen meer havo/vwo-scholen deelnemen aan de activiteiten van Jet-Net. 
 
Atzo Nicolaï, president DSM Nederland: “Het clusteren van programma’s voor bèta-onderwijs is een grote stap voorwaarts voor leerlingen en leerkrachten in het voortgezet onderwijs. Onderzoek en ontwikkeling speelt in combinatie met grootschalige productie een belangrijke rol. Goed onderwijs is een van de pijlers daarvan. Het cluster zorgt ervoor dat we ook op de langere termijn goed opgeleide mensen hebben voor het groeiend aantal kennisbanen in de regio.”
 
Met het nieuwe cluster in Zuid-Limburg onder leiding van DSM gaan alle regionale spelers zich inzetten om havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van de kansen en mogelijkheden binnen bèta en techniek en te stimuleren voor een bètatechnische vervolgopleiding te kiezen. Hiermee bouwt het netwerk mee aan voldoende hoogwaardig opgeleid technisch personeel voor de toekomstige regionale arbeidsmarkt. 
 
© Nationale Onderwijsgids