Normal_vakcollege_vmbo_mbo

De VO-raad en Stichting Platforms Vmbo (SPV) willen dat de Tweede Kamer meer gaat investeren in het vernieuwd vmbo. Dit hebben zij de Tweede Kamer in een brief laten weten. De Tweede Kamer spreekt aanstaande donderdag in een algemeen overleg over vakmanschap. Dit meldt de VO-raad.

De VO-raad en de SPV pleiten ervoor dat de huidige bijscholing die leraren kunnen volgen tegen gereduceerd tarief, nog blijft bestaan tot 1 september 2017. Het bestaande budget hiervoor van 5,5 miljoen euro is bijna op, terwijl met de komst van het vernieuwd vmbo het nodig is dat leraren hiervoor bijgeschoold worden om zo hun vakmanschap op peil te houden of op peil te brengen.
 
Daarnaast moeten de hoge kosten van met name de nieuwe techniekprofielen gecompenseerd worden. Deze zijn structureel duurder vanwege de aanschaf van machines en materialen, en de noodzakelijkheid van een kleinere leerlingengroep met aangepaste lokalen. 
 
De VO-raad en SPV hopen met de brief de Kamer te laten inzien dat beleidsmatig investeren in het vernieuwd vmbo in het belang is van het onderwijs en de onderwijskwaliteit.
 
© Nationale Onderwijsgids