Normal_5116

Een Amerikaanse leerling die een leraar op zijn Facebook account een dikzak noemde, is vrijwel direct daarna voor onbepaalde termijn geschorst van school, zo meldt Hyped.nl.

Nadat de jongen een grote lading huiswerk had gekregen van de leraar biologie schreef hij dat de 'leraar een dikzak is die nou eens moet ophouden met het eten van grote hoeveelheden fast food'.

De school ontdekte de boodschap en schorste de jongen. Nu ligt de school onder vuur omdat het recht op vrije meningsuiting van de jongen zou zijn aangetast.

De Americal Civil Liberties Organisation (ACLU) stelt namelijk dat de jongen in feite gewoon zijn mening mag verkondigen, vooral omdat hij de opmerkingen op zijn profiel plaatste vanaf een thuiscomputer en buiten schooluren.

De ACLU vindt dat het enkel en alleen om een mening van de jongen gaat, in zijn eigen tijd. En dat soort meningen mag je in de VS verkondigen, zo lang je maar niemand bedreigd.

De school is het er niet mee eens en stelt dat er een grens is overschreden en zal daarom achter de beslissing hem te schorsen blijven staan.

Indien de jongen in het gelijk wordt gesteld, betekent dit dat elke leerling in zijn eigen tijd en vanaf zijn thuiscomputer leraren in beledigende woorden kan bejegenen onder het mom van 'free speech'.