Normal_5083

Nederlandse kinderen en tieners besteden een groot deel van de dag voor de televisie of op het internet. Maar hebben deze media invloed op ze? Zo ja, hoe groot is die invloed? Welke kinderen en tieners zijn er het meest gevoelig voor?

Tijdens het symposium Jeugd, Media en Opvoeding op donderdag 31 maart aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) proberen wetenschappers de antwoorden op deze vragen te vinden.

Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van de benoeming van prof. dr. Patti Valkenburg tot faculteitshoogleraar aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA. Sprekers zijn, naast Valkenburg, dr. Sindy Sumter, dr. Moniek Buijzen en prof. dr. Jochen Peter.

Zij gaan in op de nieuwste inzichten op het gebied van media-invloeden op de jeugd. Aan bod komen vier belangrijke thema's in het maatschappelijk debat: media en geweld, sociale media, commercie in de media en seks in de media.

De sprekers presenteren de nieuwste resultaten van het Center for Research on Children, Adolescents and the Media (CCAM) over de invloed van verschillende typen media op kinderen.

Klik hier voor meer informatie.