Normal_5081
Rik Vangangelt uit Son en Breugel, 6 VWO-leerling op het Pleincollege Bisschop Bekkers in Eindhoven, hoopt deze zomer voor de tweede keer naar India te vertrekken met een zak geld voor projecten van de stichting Kind in India (Kindia), zo meldt KlikNieuws.

Deze stichting zet zich in voor onderwijs voor kansarme kinderen in India. "In India hebben kinderen die lichamelijk gehandicapt zijn en weeskinderen nauwelijks mogelijkheden om onderwijs te volgen", legt Vangangelt het goede doel uit. "Ze worden ingezet als slaafje, terwijl ze met een beetje onderwijs later gewoon kunnen werken en voor zichzelf kunnen zorgen."

Van Gangelt vervolgt: "Na mijn havo-examen heb ik met eigen ogen kunnen zien wat een enorm verschil de onderwijsprojecten voor deze kinderen betekenen. Ik kreeg toen de kans om een groepsreis te maken van de stichting Kindia naar de provincie Tamil Nadu, in Zuid-India. We bezochten onder andere de stad Pondicherry. Ik heb toen meegeholpen met lessen en spelletjes in het Engels. Dit jaar wil ik graag terug samen met mijn reismaatje Claudia, om te kijken hoe het met de projecten gaat. Het hele jaar zijn we op school al bezig om geld in te zamelen, waardoor we meer kinderen kunnen helpen."

Feest
Zo werd er op theaterdagen een standje neergezet en bij de schoolfeesten is de toegangsprijs iets verhoogd. "En we gaan nog een feest organiseren voor heel 6 VWO. De docenten Nederlands en Klassieke talen hebben een dictee georganiseerd en dat leverde voor elke fout ook weer geld op."

Door de vele activiteiten op de school waar hij aan mee heeft geholpen en zijn deelname aan de MR, heeft Vangangelt goede contacten opgebouwd. "Dat kan ik nu goed gebruiken bij de acties. Op school is er elk jaar een actie voor een goed doel en het is bijzonder dat het India-project deze keer gekozen is."

Meer info over de stichting: www.kindia.nl. Wie Rik en reismaatje Claudia wil volgen, kan terecht op www.claudiarik.waarbenjij.nu.