Normal_5040

Leerlingen uit 6 vwo van het Antoniuscollege Gouda presenteerden voor schoolgenoten en andere belangstellenden hun profielwerkstukken Wetenschap. De leerlingen deden onderzoek of maakten een technisch ontwerp. De onderwerpen varieerden van Bouwkunst in de 19e eeuw tot nucleaire geneeskunde.

Vivian de Jong (foto) liep stage bij oud schaatser en scheikundige Marnix ten Kortenaar en deed onderzoek naar de glijsnelheid van de schaats en technische vernieuwingen in de schaatssport.

Marieke Nederend presenteerde haar onderzoek naar het Non-Hodgkinlymfoom door een patiënt over langere tijd te volgen. Op die manier werd het duidelijk wat de impact van een dergelijke aandoening op de patiënt is.

Het Antoniuscollege Gouda besteedt, naast tweetalig onderwijs en Kunst&Cultuur, veel aandacht aan Wetenschap. Sinds 2009 heeft het Antoniuscollege Gouda de status van Universumschool en is lid van het Jongeren en Technologie Netwerk.

De school heeft daarmee de mogelijkheid het aanbod op natuurwetenschappelijk en technologisch gebied te verstevigen. Zo lopen de leerlingen van het Antoniuscollege Gouda stages op universiteiten en wordt samengewerkt met grote ingenieursbedrijven.