Normal_onderwijs_schoolbord_

In het nieuwe tv-programma Back 2 School van RTL 4 nemen scholieren het op tegen volwassenen. In het spelprogramma strijden zeven scholieren van de onderbouw van het voortgezet onderwijs tegen zeven volwassenen. Het gaat draait daarbij om welk team de meeste middelbare schoolkennis in huis heeft. Dat meldt RTL 4.

Afgelopen maandag ging de nieuwe spelshow van start met Beau van Erven Dorens als presentator. Tijdens het spel komen alle vakken van de middelbare school aan bod: van het vermenigvuldigen van breuken en het opsommen van alle Nederlandse provinciehoofdsteden tot spellen volgens Het Groene Boekje.

In deze quiz is het jong tegen oud en hard tegen hard. Back 2 School bestaat uit vier vragenrondes en één finale. Beide partijen strijden als gelijkwaardige tegenstanders tegen elkaar. Het winnende team kan maximaal een prijzenpot van 25.000 euro winnen. Back 2 School komt wekelijks op maandagavond om 20:30 uur op RTL 4. Zowel scholieren uit het tweede jaar van het voortgezet onderwijs als volwassenen kunnen zich nog aanmelden op de website van RTL 4.

© Nationale Onderwijsgids