Normal_geld_munten

Bestuurders van 150 onderwijsinstellingen in het hbo, mbo en grote koepels in het basis- en middelbaar onderwijs declareren over het algemeen sober. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Toch vielen er enkele bonnetjes van bestuurders op. 

Zo declareerde de inmiddels vertrokken bestuurder van Onderwijsgroep Noord voor 20.000 euro aan diners, overnachtingen en lunches. Volgens de raad van toezicht van de stichting, waar verschillende mbo- en voortgezet onderwijs-instellingen onder vallen, was dat doelmatig omdat hij een complexe organisatie moest leiden.

Een bestuurder van Windeshem in Zwolle volgt voor 30.000 euro twee cursussen in Peking en de VS, met onder meer een anderhalve dag durende toeristische treintocht. Een collega van de hogeschool Arnhem Nijmegen volgt een 'inspiratiecursus' van 1725 euro die haar helpt met uitzoeken wie ze is. Een bestuurder van het Zwolse Deltion College declareert zijn lidmaatschap van de plaatselijke Lion’s Club en ook zijn bezoek aan verschillende gala's en wijparty's.

© Nationale Onderwijsgids