Normal_4573
De vestiging van ROC Friese Poort in Drachten is op 10 maart het toneel van de finale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2011. Het wordt voor de finaleteams de kroon op maandenlang hard sleutelen aan hun wedstrijdopdracht. Welke vmbo-leerlingen hebben de beste superstraatzuiger gebouwd en gaan met goud naar huis? Tijdens de finale zet ROC Friese Poort de deuren wijd open voor finalisten, docenten, leerlingen, ouders, bedrijfsleven en andere geïnteresseerden.

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn wedstrijden in de techniek voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen. Belangrijkste doel: deelnemers positief te bevestigen in hun keuze voor techniek en meer jongeren te interesseren voor een opleiding of baan in de techniek. Dit jaar heeft de wedstrijdopdracht een ‘groen’ thema. De teams moeten een oplossing bedenken om schoolpleinen schoon te houden. De Junior Vakkanjers bouwen hun superstraatzuiger helemaal zelf. Van eerste ontwerp tot werkend prototype. In de vijfkoppige teams werken verschillende disciplines samen, als een bedrijf in het klein.

In de finale verschijnen de beste 27 teams van Nederland aan de aftrap. Alleen het beste team per school komt in actie tijdens de finale. De eindstrijd is, naast in Drachten (voor de teams uit Noord-Nederland), nog op drie andere wedstrijdlocaties: ROC van Twente in Hengelo  (regio oost), RDM Campus in Rotterdam (regio west) en Dr. Knippenbergcollege in Helmond (regio zuid).

De winnaars van de finales winnen een tweedaagse VIP-reis naar het Technik Museum in Speyer, Duitsland. Dit jaar is er voor het eerst ook een prijs voor de beste coach, het meest creatieve ontwerp en de zakenprijs: welk ontwerp heeft de grootste kans om een commercieel succes te worden? Het bedrijfsleven zal hiervoor de commerciële waarde van alle ontwerpen in de finale beoordelen.

Kijk voor meer informatie op www.jrvakkanjers.nl. Via de site kunnen e-cards worden verstuurd.