Winnares Irosha Driessen van de Cordaid Profielwerkstukprijs 2015

Ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie Cordaid is benieuwd hoe jongeren denken over ontwikkelingssamenwerking en hoe zij dit zouden aanpakken. Daarom heeft Cordaid een prijs voor middelbare scholieren uitgeroepen voor het beste maatschappelijke betrokken profielwerkstuk. Cordaid wil jongeren daarmee uitdagen hun talent en creativiteit in te zetten voor anderen. Hoe meer jongeren zich ontpoppen als actieve en betrokken wereldburgers, hoe leefbaarder de wereld wordt voor iedereen, stelt de organisatie. Dit meldt Cordaid. 

Winnaar van vorig jaar is Irosha Driessen van De Werkplaats uit Bilthoven. Afgelopen zomer mocht ze mee naar Ethiopië om op bezoek te gaan bij een aantal projecten van Cordaid. “Wat een ervaring! En wat een krachtige mensen heb ik ontmoet!", aldus Irosha.

Cordaid beoordeelt profielwerkstukken op criteria zoals creativiteit, oorspronkelijkheid, praktische impact en diepgang. De inhoudelijke beoordeling van het profielwerkstuk blijft de verantwoordelijkheid van de docent en de school. Inzenden van profielwerkstukken kan tot 15 maart 2016 naar profielwerkstuk@cordaid.nl. De winnaar wordt Cordaid-ambassadeur, ontvangt een projectbijdrage voor het realiseren van het project uit zijn of haar werkstuk en gaat met Cordaid mee op reis. Nadere informatie en specificaties over het in te dienen profielwerkstuk zijn terug te vinden op www.cordaid.org/profielwerkstuk.

© Nationale Onderwijsgids