Normal_beeld-en-geluid-hay-kranen-07

Het project Topklas Digital Design van Hilversum Media Campus is van start gegaan. 48 leerlingen van middelbare scholen uit de omgeving Hilversum gaan de komende vier maanden aan de slag met vraagstukken van mediabedrijven. Doel van het project is om het onderwijsveld en het bedrijfsleven dichterbij elkaar te brengen. Dat meldt gemeente Hilversum.

De leerlingen die meedoen aan het project zitten in jaar 3 van vmbo, havo en vwo van het Sint Vitus College, College de Brink, het Comenius College en Hilfersheem College. Ze zijn door hun docenten geselecteerd om mee te doen aan het project om hun talent op het gebied van media verder te ontwikkelen. De deelnemers zijn geïnteresseerd in media en staan te trappelen om samen aan de slag te gaan met een uitdagende vraag van een bedrijf. De komende periode zullen ze in teams samenwerken aan cases van Hilverzorg, Beeld en Geluid, Media Park, Open Studio Dagen, Media Groen en gemeente Hilversum.

De leerlingen maken tijdens het project Topklas Digital Design kennis met een maak- en groeiproces waar samenwerking, innovatie en talentontwikkeling centraal staan. De komende vier maanden komen ze zes keer bij elkaar in Beeld en Geluid voor een speciaal ontworpen programma. Sonny Mathura, projectleider van Topklas Digital Design legt uit: “Centraal staat Design Thinking, een creatieve manier om complexe problemen op te lossen met oog op innovatie. Onder professionele begeleiding doorlopen de leerlingen de stappen onderzoek, concepting, design, productie en presentatie. Daarbij doen ze allerlei kennis en vaardigheden op die van pas komen om succesvol te kunnen deelnemen in de maatschappij en het bedrijfsleven van de toekomst, de bekende 21st century skills.”

Topklas Digital Design is een project van Hilversum Media Campus, een platform voor een leven lang leren in de mediawereld, en wordt ondersteund door de gemeente Hilversum en Beeld en Geluid.

© Nationale Onderwijsgids