Normal_4117

De ouders van de 14-jarige Imane Mahssan stappen naar de rechter. Het Don Bosco College in Volendam verbiedt hun dochter nog langer een hoofddoek te dragen omdat het in strijd zou zijn met de katholieke identiteit van de school.

Het schoolbestuur dreigt Imane zelfs helemaal van school te verwijderen als ze haar hoofddoek blijft dragen.

Al eerder mocht de moslimleerlinge vanwege haar hoofddoek geen lessen meer bijwonen en moest ze haar schoolwerk maken in een aparte ruimte.

Haar vader stapte daarop naar de Commissie Gelijke Behandeling. Die oordeelde begin dit jaar dat de school zich met het hoofddoekjesverbod schuldig maakt aan discriminatie op grond van religie. Het schoolbestuur legt het oordeel van de Commissie echter naast zich neer.

Gerechtelijke stappen
Het Don Bosco College veranderde de regels pas nadat Imane voor het eerst met een hoofddoek op school kwam. Voor Imane's ouders is de maat vol. In het tv-programma Uitgesproken EO kondigden zij vanavond aan naar de rechter te stappen.

Haar vader: "Zolang mijn dochter zegt: papa ik wil mijn hoofddoek blijven dragen en ik wil naar school in Volendam, voel ik me verplicht om voor mijn dochter te blijven vechten. Tot het laatste moment."