Logo_ion

Stichting ION heeft de juryleden die de debatterende leerlingen tijdens de ION DeBattle gaan beoordelen bekendgemaakt. Het gaat om Claire Boonstra, Henkjan Smits, Marco Vrijburg (CEO Reasonnet) en Nienke de Koning (winnares Accenture Junior Innovation Challenge). De overige panelleden worden nog bekend gemaakt, zo meldt ION. De ION DeBattle is onderdeel van de jaarlijkse beurs van het Innovatie Platform Onderwijs Nederland (IPON) op woensdag 3 en donderdag 4 februari 2016.

'Mijn school moet sneller digitaliseren' en 'digitaal leren is beter dan instructies van de leraar'. Dit zijn twee van de stellingen waar de leerlingen van verschillende Utrechtse middelbare scholen over gaan debatteren tijdens de ION DeBattle. Tijdens de ION DeBattle gaan de leerlingen in discussie met personen uit het bedrijfsleven, docenten, ICT-coördinatoren en bestuurs- en directieleden over meerdere stellingen met als overkoepelend thema: “Hoe digiwijs ben jij?!”. Stichting ION organiseert ION DeBattle in samenwerking met Discussiëren Kun Je Leren en projectbureau Thomas en Charles.

De ION DeBattle zal plaatsvinden in de Kennisarena (hoofdpodium) van de IPON op 4 februari van 12:45 tot 13:45. Het debat is voor leerlingen dé kans hun stem te laten horen over digitalisering in het voortgezet onderwijs. Kinderen krijgen een podium om op te staan en hun mening te geven. Daarnaast biedt de ION DeBattle volwassenen de mogelijkheid om te horen wat kinderen vandaag de dag beweegt op ICT- gebied in het voortgezet onderwijs. 

© Nationale Onderwijsgids