Logo_almende_isala_open_dag_img_1588_-_bijgesneden

In de mooie natuur van de Paasberg staat het bijzondere schoolgebouw van de locatie Isala van het Almende College. Het gebouw straalt een openheid uit die ook kenmerkend is voor de sfeer op school. Op zaterdag 23 januari 2016 opent het Isala haar deuren voor toekomstige brugklasleerlingen en hun ouders. Zij kunnen die dag kennismaken met deze havo/vwo-locatie van het Almende College. Tussen 10.00 en 13.30 uur is er van alles te zien, te horen, te bekijken en kan er meegedaan worden met allerlei activiteiten.

Het onderwijs op het Isala leidt naar een havo-, vwo- of gymnasiumdiploma. Er is ook een vwo+ klas. Dat is een aparte brugklas waarin de leerlingen sneller door de basisstof gaan waardoor er ruimte overblijft voor extra opdrachten, vakoverstijgende projecten,  drama en klassieke vorming. De leerlingen kunnen daarna doorstromen in leerjaar 2 van vwo+.

Verder kent de locatie Isala van het Almende College een uniek onderwijsconcept: de Stromingen. Vanuit de visie dat leerlingen verschillende talenten en interesses hebben, worden naast Technasium nog drie andere Stromingen aangeboden: Internationaliseren, Kunst & Cultuur en Sport & Gezondheid.  Alle brugklassers volgen in  het eerste leerjaar deze vier Stromingen en kiezen voor leerjaar 2 en 3 de Stroming die het best bij hen past.
Een paar kernwoorden die dit prachtig onderwijsconcept omvatten zijn:  verbinden, ruimte, onderzoeken, ontdekken, ontwerpen, ervaren, inspireren, uiten, communiceren.

Het Isala is een school die leerlingen extra hulp of juist extra uitdaging biedt. Meer informatie is te vinden op www.almende-isala.nl

Ook instromers in hogere leerjaren zijn van harte welkom. 

(Dit is een advertorial)