LOS ANGELES (ANP) - Zeker twee 15-jarige scholieren zijn dinsdag zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht na een schietincident op een middelbare school in de Amerikaanse stad Los Angeles. De politie heeft de vermeende dader, een 17-jarige scholier, in handboeien afgevoerd van de Gardena High School.

Een van de leraren schakelde de politie in met de melding dat er een schietincident was, waarop de school in Californië enkele uren werd afgesloten. De politie werd op grote schaal ingezet. Verontruste ouders kwamen massaal naar de middelbare school toegesneld.

Later bleek dat het om een ongeluk ging. Een geweer zou zijn afgegaan, toen de rugtas waarin het wapen zat, op de grond werd gezet. Nadat het wapen was afgegaan, bood de eigenaar zijn verontschuldigingen aan zijn klasgenoten aan en ging ervandoor. Later gaf hij zich over aan de politie.

Onder de scholieren was grote paniek uitgebroken. ,,Iedereen dook weg, iedereen was in paniek'', zei een scholiere. Het is niet bekend waarom de 17-jarige verdachte een wapen mee naar school had genomen.

Een van de twee gewonden is in kritieke toestand.