Normal_scholier_hoogbegaafd

In de regio Deventer worden door middelbare scholen lessen met meer uitdaging aangeboden aan hoogbegaafde kinderen. Door middel van korte presentaties lieten de scholen de inhoud van deze 'verrijkingsprogramma's' zien aan belangstellenden. Dit meldt de Stentor.

Hoogbegaafde kinderen van de groepen 7 en 8 hebben meer uitdaging nodig in de lessen dan het reguliere voortgezet onderwijs kan geven. De werkgroep Hoogbegaafden Onderwijs Regio Deventer (HORDe) had hierover een voorlichtingsavond georganiseerd. Op deze avond konden middelbare scholen uit de omgeving inzicht geven in hun lesprogramma's voor hoogbegaafde kinderen. Op de ene school wordt een cursus Deens gegeven, terwijl een andere school de helft van de lessen in het Engels verzorgt. Hoogbegaafde leerlingen uit het voortgezet onderwijs konden daarna hun ervaring delen over  het onderwijs op de middelbare scholen.
 
Tineke Verloop, medewerker van HORDe, benadrukt dat vooral speciale onderwijsmethodes voor de getalenteerde leerlingen uit de bovenbouwgroepen van groot belang zijn. Zij noemt uitdaging en verdieping essentieel om het vermogen om te leren verder te ontwikkelen.
 
© Nationale Onderwijsgids