Op 10 januari 2011 organiseert het Centrum voor Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) het evenement ‘Ondernemer voor de Klas'. Op verschillende middelbare scholen in de regio zullen ondernemers een gastles verzorgen.

Elke ondernemer zal tijdens diens gastles vertellen waarom hij een eigen bedrijf gestart is, hoe het is om een eigen bedrijf te hebben en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarnaast laat de ondernemer de leerlingen zelf ook ervaren wat ondernemen is aan de hand van een oefening.

Doel hiervan is ervoor zorg te dragen dat de leerlingen zich bewust worden van ondernemerschap. De informatie die de leerlingen op deze manier krijgen, kan hen bovendien helpen om tot een goede opleidingskeuze te komen.

De ‘Ondernemer voor de Klas-dag' is een onderdeel van het project go! (Gelderland onderneemt!). ArtEZ hogeschool voor de kunsten, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) werken nauw samen in dit project. Eén van de speerpunten van go! is het stimuleren en aanleren van ondernemend gedrag bij leerlingen in het voortgezet onderwijs.