Het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt voor het zesde achtereenvolgende jaar een examentraining aan voor leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, economie, management en organisatie of biologie.

In drie dagen worden leerlingen klaargestoomd voor het betreffende VWO examen. Er is veel interesse voor de examentraining. Binnen drie dagen hebben zich al ruim 100 leerlingen uit het hele land aangemeld.

De examentraining is bedoeld voor leerlingen die nog wat extra oefening nodig hebben om een voldoende te halen, of met wat meer zekerheid aan hun examen willen beginnen. Daarnaast zijn er leerlingen die gebaat zijn bij een zo hoog mogelijk cijfer voor het vak om hun kans op inloting te vergroten bij die studies waarvoor een numerus fixus bestaat.

De driedaagse training kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 18 leerlingen) is er per zes leerlingen één docent aanwezig.

In ieder blok van een trainingsdag geeft een docent uitleg over een onderwerp, waarna leerlingen onder begeleiding aan het werk gaan met relevante oefen- en examenopgaven. Daarnaast kunnen leerlingen buiten de cursusdagen ook online vragen stellen aan de docenten via de elektronische leeromgeving Brainbox.

Meer informatie vindt u op de website: http://www.examentrainingvwo.nl.