Normal_data_science_data_computer35

Scholen moeten op tijd overstappen naar de digitale Overstapservice Onderwijs (OSO). Om hiervan effectief gebruik te kunnen maken binnen de regio, moeten goede afspraken gemaakt worden. Dit schrijven de PO-raad en de VO-raad in een brief aan schoolbestuurders. Dit meldt de PO-raad.

Vanaf 2016 is OSO officieel de landelijke standaard voor de digitale uitwisseling van leerlinggegevens. In 2011 is dit project in gang gezet door de sectorraden. Het doel hiervan is om de digitalisering in Nederland eenvormig en veiliger te maken en te laten voldoen aan de wettelijke eisen. OSO kan gebruikt worden voor het overstappen van leerlingen tussen basisscholen en middelbare scholen onderling, en voor het overstappen van basisschool naar voortgezet onderwijs. 
 
Uit eerdere evaluatie bleek dat het maken van regionale afspraken noodzakelijk is om OSO effectief te kunnen gebruiken. Daarom worden scholen opgeroepen om hiermee op tijd te beginnen, zodat alle dossiers zonder problemen kunnen worden overgedragen.
 
© Nationale Onderwijsgids