Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

De Delftse mentororganisatie School's cool Delft heeft het Pact tegen Armoede ondertekend en is daarmee partner geworden. De mentororganisatie ondersteund leerlingen die extra aandacht nodig hebben bij de overstap van basisschool naar brugklas. Doel van het project is voorkomen van schooluitval en vergroten van kansen van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Dat meldt gemeente Delft.

Het Pact tegen Armoede bestaat sinds 2007. Hierin werken ongeveer 75 instellingen, organisaties en bedrijven samen om met elkaar armoede in Delft te bestrijden. De samenwerking is gericht op het terugdringen van armoede in Delft zodat: minder Delftenaren aan de kant staan, minder Delftse kinderen hoeven op te groeien in armoede, Delftenaren die buiten de boot dreigen te vallen geholpen worden, meer Delftenaren economisch zelfstandig zijn, minder Delftenaren problematische schulden hebben en meer Delftenaren kunnen lezen, schrijven en rekenen.

De veranderingen in de samenleving leiden ertoe dat inwoners en organisaties steeds meer voor elkaar gaan betekenen in de zorg en ondersteuning voor elkaar. De ondertekenaars van het Pact tegen Armoede hebben afgesproken dat zij intensief gaan samenwerken bij het bestrijden van armoede en sociale uitsluiting in Delft.

Gisteren maakte CBS bekend dat een op de acht kinderen in Nederland opgroeit in armoede. Het zou gaan om 421.000 kinderen, van wie er 131.000 deel uitmaken van een gezin dat langdurig van een laag inkomen moet zien rond te komen. 

© Nationale Onderwijsgids