Iedere week op vrijdagochtend maken vier scholieren van middelbare school De Keurkamp in Deventer de 'snoeproute' schoon, zo meldt de Weekkrant.nl.

Zij ruimen het zwerfafval op dat op deze route van de school naar het winkelcentrum Keizerslanden loopt. De Keurkamp heeft deze route geadopteerd in het kader van haar lidmaatschap aan de Deventer Schone Scholen.

Met dit lidmaatschap laat de school zien dat zij zich verantwoordelijk voelt voor de omgeving. De Deventer Schone Scholen gaan actief met leerlingen aan de slag om de omgeving schoon te houden.

Derdejaars leerlingen
Het schoonhouden van de snoeproute gebeurt door 3e jaars leerlingen van De Keurkamp.

'Zij hebben praktijkuren waarin ze dit doen,' vertelt Noor Kerckhaert, docent Mens & maatschappij en Maatschappijleer. 'Bovendien zijn ze verantwoordelijk genoeg om ‘alleen' naar buiten te gaan.'

Alle richtingen binnen De Keurkamp maken de snoeproute om de beurt schoon. 'Gemiddeld komt elke leerling van De Keurkamp één keer aan de beurt,' heeft Noor Kerckhaert berekend.

Beloning
Als de route is schoongemaakt, verdienen de leerlingen daarmee één Cambi. Met de Cambi's die ze sparen, willen ze aan het eind van het schooljaar een barbecue ‘kopen'. Albert Heijn is erg tevreden met de actie en sponsort de scholieren dan ook.