Klas 2A van het AOC Terra VMBO in Eelde en combiklas Havo/Vwo van het Corderius College Amersfoort hebben het scholenproject van The Journey gewonnen. De uitblinkerprijs gaat naar Valerie en Jetske van het Corderius College Amersfoort. Dat meldt de Rijksoverheid.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft vandaag op zijn ministerie in Den Haag de prijzen overhandigd. The Journey is een tentoonstelling over mensenhandel, die in oktober in Den Haag te zien was.

De Nationaal Rapporteur Mensenhandel haalde de tentoonstelling The Journey naar Nederland om mensen meer bewust te maken van het fenomeen mensenhandel. De school die de beste manier bedacht om mensen de ernst van mensenhandel te laten inzien, kon in het scholenproject een digitale camera als prijs winnen.

De jury bestaande uit Corinne Dettmeijer (Nationaal Rapporteur Mensenhandel), Joost van der Aalst (Chief of Mission, Internationale Organisatie voor Migratie) en Ben Zegers (Directeur Onderwijs van de Gerrit Rietveld Academie) heeft twee klassenprijzen en één Uitblinkersprijs kunnen kiezen.

De winnaar van de klassenprijs op het VMBO gaat naar klas 2A van het AOC Terra VMBO in Eelde. Met hun slavernij campagne in de vorm van barbiepoppen hebben zij ‘verrassend simpel en pakkend' de jury weten te overtuigen dat zij de opdracht goed begrepen hebben. "Om in deze suikerzoete vorm kritiek op een dergelijke misstand te verpakken is origineel en effectief".

De winnaar van de klassenprijs Havo/Vwo gaat naar combiklas Havo/Vwo van het Corderius College Amersfoort. De verschillende inzendingen van de leerlingen met onder meer een catwalk, koopwaar en een mensenhandeldrama waren van dermate hoog niveau dat de jury unaniem de klassenprijs aan het Corderius College heeft toegekend.

De Uitblinkersprijs gaat naar Valerie en Jetske van het Corderius College Amersfoort. Met hun campagne Stop Human Trafficking winnen zij terecht de Uitblinkersprijs door hun zeer goed uitvoerbare voorstel van een muntsticker. "Om met een munt het verband te leggen met juist het onderwerp van mensenhandel is echter zonder meer een gouden greep."